اطلاعات عمومی عسل و زنبور عسل

آیا عسل اسیدی است یا قلیایی ؟

شیشه عسل

یکی از پرسش هایی که بسیاری از افراد در مورد عسل دارند این است که عسل اسیدی است یا قلیایی. بر اساس آزمایش اسیدیته عسل و همچنین تعیین سطح کردن آن می ‌توانیم به این پرسش پاسخ دهیم. اصطلاح متداول جهت سطح اسیدیته مایعات به عنوان پی اچ شناخته می شود. مطالعه این مطلب شما را برای خرید عسل بهتر و مرغوب تر و شناخت ترکیبات عسل کمک می کند.

پی اچ عسل چقدر است ؟

پی اچ یکی از مقیاس های الگوریتمی است که معرف غلظت هر یک از انواع یون های هیدروژن در محلول به شمار می‌ رود. غیر از میزان اسید، پی اچ تحت تأثیر بسیاری از دیگر عوامل به ویژه مقدار مواد معدنی خواهد بود. طبق استانداردهای مشخص شده میزان اسیدیته عسل را باید بر اساس پی اچ تعیین کنند. اگر پی اچ کمتر از ۷ نشان داده شود یعنی عسل حالت اسیدی دارد. اسیدیته عسل امکان دارد که بین 2.3 الی 4.5 باشد. متوسط آن حدود 3.9 می گردد. معادل سطح اسیدیته سرکه بسیار ضعیف می باشد.

عسل اسیدی است یا قلیایی و مقدار غالب عسل

بیشترین اسید به دست آمده از عسل طبیعی، اسید گلونیک می باشد که آن را از دکستروز به دست می آورند. اسید پیرو گلوتامیک و اسید لاکتیک را در عسل طبیعی یافت می نمایند. سال ها پیش بسیاری از افراد بر این باور بودند که اسید اصلی درون عسل طبیعی فرمیک می باشد. درصد اسید فرمیک را در عسل طبیعی بیشتر از دیگر اسیدها بررسی می کردند. اما امروزه محققان در مورد این مسئله که عسل اسیدی است یا قلیایی، اطلاعات بیشتری ارائه می دهند. 

امروزه در بسیاری از قوانین مربوط به مواد غذایی، اسیدیته را به صورت الان در کیلوگرم و میلی اکی نشان می دهند. اسید گلونیک در هر نوع عسل طبیعی به طور معمول به دست آمده از فعالیت گلوکز اکسید می باشد. زنبور زمان جمع آوری شهد، این میزان از اسید را به عسل اضافه می کند. فعالیت مربوط به گلوکز اکسید به دست آمده از عسل را نسبت به دیگر مواد بیشتر می دانند. بنابراین در پاسخ به این پرسش که عسل اسیدی است یا قلیایی باید بگوییم که عسل اسیدی می باشد. 

چه نوع اسیدهایی در عسل وجود دارد ؟

اسیدهای زیادی در عسل طبیعی وجود دارند که هر یک از آنها را در دسته بندی اسیدهای آمینه و اسیدهای آلی قرار داده اند. انواع اسیدهایی که در عسل وجود دارد را باید به خوبی بشناسید. اسیدهای آلی در تعیین سطح کردن کلی اسیدیته عسل نقش تاثیرگذاری دارند. با اینکه تنها 50 درصد از وزن جامد را به خود اختصاص می دهند ولی در برخی از موارد تاثیرگذار می باشند. برخی از موارد تاثیرگذاری که مربوط به اسیدی بودن عسل طبیعی می باشد عبارت است از :

  1. جلوگیری از فاسد شدن عسل، یکی از مهمترین مزیت های مربوط به اسیدی بودن عسل طبیعی است. این ویژگی عسل یکی از مهمترین ویژگی های مربوط به اسیدی بودن عسل می باشد. 
  2. طعم عسل بستگی به میزان اسیدی بودن آن دارد. در صورتی که میزان اسیدیته عسل بیشتر باشد، طعم آن بهتر خواهد بود. 
  3. عطر عسل بستگی به میزان اسیدیته بودن آن دارد. در صورتی که میزان عطر عسل زیاد باشد یعنی میزان اسیدیته آن بیشتر است. 
  4. رنگ عسل از دیگر موارد بسیار مهم اسیدی بودن عسل می باشد. عسل طبیعی باید رنگ تیره داشته باشد. در واقع نسبت به عسل های تقلبی رنگ عسل طبیعی تیره تر است. 

موم عسل با عسل طبیعی

اسید گلونیک یکی از مهمترین اسیدهای درون عسل طبیعی می باشد که 70 تا 90 درصد کل اسیدهای آلی را به خود اختصاص داده است. بخشی از اسیدهای آلی درون عسل طبیعی به صورت مستقیم از شهد دریافت می شود. در مدت ذخیره سازی عسل بخشی دیگر از اسیدها فراهم می شوند. این میزان را بر اساس فعالیت زنبوران بررسی می کنند. 

مقاله مرتبط:“8 باور غلط درباره عسل

میزان اسید آمینه عسل 

اسیدهای آمینه از جمله اجزای سازنده پروتئین به شمار می روند. پروتئین یکی از مهمترین نیازهای موجودات زنده می باشد. برای حفظ ساختار هر یک از سلول ها باید به میزان پروتئین اهمیت زیادی داده شود. البته منبع اصلی اسیدهای آمینه برای هر یک از زنبورهای عسل طبیعی، دانه های گرده ای می باشد که زنبوران جمع آوری می کنند. بیشتر از 20 نوع اسید آمینه در عسل طبیعی وجود دارد. میزان غلظت و همان قلیایی بودن عسل به نسبت اسیدی بودن عسل طبیعی بسیار کمتر است. 

جمع بندی 

با توجه به مطالبی که در مورد عسل طبیعی بیان کردیم شما متوجه شدید که عسل اسیدی است. اگر شما با این پرسش که عسل اسیدی است یا قلیایی مواجه شده اید باید بدانید که اسیدی بودن عسل یکی از مهمترین ویژگی‌ های آن به شمار می‌ رود. میزان اسیدهای درون عسل متفاوت می باشد. هر یک از اسیدهای آمینه درون عسل طبیعی تعیین کننده سطح پروتئین عسل به شمار می ‌رود. اسیدی بودن عسل بر اساس استانداردهای مشخص شده تعیین می شود. یکی از مهمترین عواملی که میزان اسید درون عسل را تعیین می کند پی اچ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *