بره موم

اهمیت بره موم در طب سنتی

مقداری بره موم ریخته شده بر روی میز

زنبورهای عسل علاوه بر تولید عسل به تولید مواد غذایی بسیار زیاد دیگری مانند بره موم نیز می پردازند. بره موم نوعی ماده غذایی است که می تواند از وارد شدن انواع عفونت ها و باکتری ها به داخل کندوی عسل جلوگیری کند زیرا اطراف کندو را پوشانده است. به همین دلیل بره موم در طب سنتی نیز به مقدار زیادی مورد استفاده اطباء قرار می گیرد.

استفاده از خواص بره موم در طب سنتی

زنبورهای عسل، صمغ های گیاهان مختلف را با آنزیم های موجود در بدن خود ترکیب می کنند و بره موم ها را تشکیل می دهند. بره موم هایی که اطراف کندوهای عسل را پوشانده اند، انواع میکروب ها را از بین می برند و از ورود گرد و خاک و حشرات دیگر به کندوهای عسل جلوگیری می کنند.

برای خرید بره موم باید بدانید که انواع این بره موم ها به صورت کپسول، قطره، ماده ترکیبی با عسل و … در بازار موجود می باشند. بره موم ها دارای ترکیبات زیادی از قبیل آنتی اکسیدان ها، فلانوئید ها، اسید آمینه ها، مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن، مس، منگنز و … می باشند.

بره موم دارای طبع گرمی می باشد و به همین دلیل خیلی از افراد از آن برای درمان سردی اعضای بدن خود استفاده می کنند. ما در اینجا به ذکر برخی از مزایای استفاده از این ماده مغذی از گذشته تا به امروز می پردازیم.

استفاده از بره موم به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده:

همانطور که گفتیم این ماده از کندوی عسل محافظت می کند. به همین دلیل می تواند نقش یک ماده ضد عفونی کننده خوب را برای اماکن و وسایل مختلف بازی کند.

در این میان بسیاری از محیط های مختلف مانند بیمارستان ها و اتاق های جراحی از این ماده به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می کنند.

استفاده از بره موم به عنوان یک ماده رفع حساسیت:

در طب سنتی خیلی از اطباء از این ماده برای رفع آلرژی و حساسیت های مختلف و همچنین التهابات موجود در بدن استفاده می کنند.

استفاده از بره موم برای برطرف کردن مشکلات تنفسی:

خواص موجود در این ماده غذایی سبب شده است که طب سنتی از گذشته تا به امروز از آن برای رفع مشکلات تنفسی و تمیز کردن ریه های افراد استفاده می کنند.

استفاده از بره موم برای درمان دردهای استخوان ها و مفاصل:

ظرفی حاوی بره موم

افراد زیادی از بیماری های مختلف خود مانند آرتروز و روماتیسم و یا همچنین دردهای مفاصل و استخوان های خود رنج می برند.

افراد می توانند با استفاده از پماد و یا خود بره موم، عضلات و استخوان های خود را چرب کنند تا دردهایشان تسکین یابد.

استفاده از بره موم برای درمان بیماری های قلبی و عروقی:

این ماده غذایی دارای آنتی اکسیدان قوی می باشد، به همین دلیل می تواند میزان کلسترول های بد موجود در خون را کاهش دهد و به تنظیم کارکرد قلب و عروق بپردازد.

استفاده از بره موم برای سلامتی پوست:

بره موم در طب سنتی به عنوان یک داروی شفابخش برای از بین بردن لکه ها، آکنه ها، جوش ها و جای زخم های موجود در پوست استفاده می شود.

استفاده از بره موم برای درمان بیماری های سرماخوردگی و آنفولانزا:

تاثیرات این ماده مغذی سبب شده است که طب سنتی به افراد توصیه کند که در هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا بره موم را با مقداری آب ولرم مخلوط و میل کنند تا کمی سرفه ها و عطسه های آنها کاهش یابد.

استفاده از بره موم برای از بین بردن باکتری ها:

از سالیان دور طب سنتی از این ماده غذایی برای رفع باکتری ها و قارچ های موجود در دهان و دندان ها و همچنین رفع بوی بد دهان استفاده می کردند.

به همین دلیل امروزه بسیاری از شرکت های داروسازی از این ماده غذایی برای تولید خمیردندان استفاده می کنند.

بهترین زمان مصرف بره موم در طب سنتی

طبق توصیه های طب سنتی، بهترین زمان برای استفاده از این ماده غذایی و تاثیرپذیری از خواص آن، صبح ها می باشد.

افراد می توانند روزانه مقداری عسل را با مقدار کمی بره موم مخلوط کنند و از آن برای تهیه نوشیدنی و یا یک ماده مغذی مناسب برای وعده غذایی صبحانه استفاده کنند.

مقاله مرتبط:”ارتباط عسل و بره موم را بدانید

چرا خواص انواع بره موم ها با یکدیگر متفاوت هستند؟

بسیاری از اطباء سنتی بر این عقیده هستند که نوع بره موم های تمامی مناطق جغرافیایی با یکدیگر مشابه نیستند و دارای ترکیبات و خواص مختلفی هستند.

آنها معتقد هستند که این بره موم ها توسط زنبورهای مختلفی که در شرایط  آب و هوایی متفاوت رشد کرده اند و صمغ های گیاهان مختلف را مکیده اند، به دست می آیند.

کلام آخر  

بره موم در طب سنتی دارای خواص فوق العاده ای است. اطباء سنتی از بیماران خود می خواهند که از این ماده غذایی به صورت غذا و یا به صورت یک پماد استفاده کنند تا به خوبی از فواید آن بهره بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *