اطلاعات عمومی عسل و زنبور عسل

ماندگاری عسل طبیعی چقدر است؟

قاشق عسل پر از عسل

برای اینکه بدانیم ماندگاری عسل طبیعی چقدر است ، باید به ترکیبات آن توجه کنیم. در این مطلب مدت زمان ماندگاری عسل طبیعی  را مورد بررسی قرار می دهیم و با روش های نگهداری عسل نیز آشنا می شویم.

آیا عسل فاسد می شود؟

وقتی از فروشندگان عسل، می پرسید ماندگاری عسل طبیعی چقدر است؟ آن ها در جواب خواهند گفت، تا ابد. در واقع ماندگاری عسل بسیار طولانی و نامحدود است. البته این قانون شامل عسل هایی می شود که طبیعی باشند ؛ اگر  هنگام خرید عسل، عسلی نامرغوب خریداری کرده اید، نمی توان انتظار داشته باشید ماندگاری بالایی داشته باشد.

آن چیزی که باعث می شود عسل های طبیعی فاسد نشوند و ماندگاری طولانی مدتی داشته باشند، ترکیبات آن است. در واقع عسل ماده ای است که ترکیبات آن دارای ماندگاری بالایی بوده تا زنبور عسل بتوانند در فصل زمستان که گرده گل وجود ندارد، گرسنه نمانده و منبع تغذیه داشته باشند. به همین خاطر عسل خاصیت ماندگاری بالایی داشته که این ویژگی هم برای زنبور ها و هم انسان ها بسیار مفید است.

اینکه ماندگاری عسل طبیعی چقدر است، مشروط به این است که به صورت مستقیم حرارت نبیند. اگر عسل بیش از ۶۰ درجه حرارت ببیند علاوه بر آنکه خواص جادویی خود را از دست می دهد، امکان فاسد شدن نیز پیدا می کند. پس توجه داشته باشید عسل نباید بجوشد و یا حرارت مستقیم ببیند.

همانطور که پیشتر ذکر شد، عسل حاوی ترکیباتی است که موجب می شود، باکتری هایی که غذا را فاسد میکنند، نتوانند در عسل رشد پیدا کنند. در واقع عسل به دلیل اینکه اسیدی است و کمی آب دارد، فاسد نمی‌شود. همین ویژگی ضد باکتریایی عسل است، که باعث می شود مصرف آن به درمان بسیاری از بیماری ها کمک کند.

عسل طبیعی چقدر ماندگاری دارد ؟

وقتی می گوییم عسل طبیعی تا ابد ماندگاری دارد؛ به دلیل اکتشافاتی است که در مصر و یونان به دست آمده است. اجسادی پیدا شدند که همراه آن ها عسل بوده است، که تحقیقات نشان داده مصریان باستان برای مومیایی کردن اجساد خود از عسل استفاده می کردند. به این ترتیب می توان گفت: ماندگاری عسل صدها سال می باشد  و درصد فاسد شدن یا خراب شدن آن بسیار کم می باشد.

تصویری از چند تنگ عسل زیبا

با توجه به تحقیقات  عسل دارای خواص و ترکیباتی است که امکان رشد و تکثیر باکتری ها را فراهم نمی آورد. اما این موضوع به آن معنا نیست که عسل را با گذشت زمان بسیار طولانی باز هم مصرف کنید. زیرا ممکن است خطرناک باشد.

روش های نگهداری عسل را بشناسیم

تا به اینجا ماندگاری عسل طبیعی را بیان کردیم ، اما ممکن است گاهی اقداماتی صورت گیرد که عسل تخمیر شده و خواص خود را از دست بدهد. یکی از این عوامل رطوبت است؛ عسل به شدت رطوبت را جذب می کند. به همین خاطر باید هنگام نگهداری عسل، آن را دور از رطوبت نگه دارید.

مقاله مرتبط: روش نگهداری از عسل طبیعی در خانه

روش بستن درب شیشه

بستن درب شیشه عسل ها از دیگر راه حل هایی است که به خراب نشدن آن ها کمک می کند. حتما هنگام استفاده از عسل، درب شیشه آن را محکم ببندید. از نگهداری عسل در یخچال هم به شدت خودداری کنید ؛ در کل محل نگهداری عسل ها باید کاملا به دور از رطوبت باشد. افرادی که در مناطق مرطوب مانند شمال کشور به تولید یا مصرف عسل می پردازند، باید در نگهداری عسل دقت بیشتری به خرج دهند.

روش حرارت دادن عسل

یکی از روش های بسیار کارآمد که از تخمیر عسل جلوگیری می کند، حرارت دادن عسل است. در عسل قارچی وجود دارد که موجب تخمیر عسل می شود ، و اگر عسل را به مدت ۷ دقیقه در دمای ۶۳ درجه به صورت غیر مستقیم حرارت دهیم، قارچ موجود در عسل از بین می رود. اگر این دما را به ۶۹ درجه برسانیم، قارچ ها در مدت یک دقیقه نابود می شوند و در دمای ۷۱ درجه سانتی گراد، قارچ ها بلافاصله کشته می شوند.

اما بهتر است بدانید حرارت دادن عسل، خواص و ترکیبات مفید آن را از بین برده و موجب می شود، عسل دیگر خواص سابق را نداشته باشد. به همین خاطر عموما توصیه می شود؛ عسل تازه خریداری کنید و همچنین عسل طبیعی مصرف نمایید.

توجه داشته باشید اگر عسلی در فروشگاه دیدید که درون ظروف فلزی بسته بندی شده بود، آن را خریداری نکنید. زیرا این نوع ظروف اصلا برای نگهداری عسل مناسب نیستند. نگهداری عسل در ظروف فلزی موجب می شود اسید موجود در عسل باعث خوردگی فلز شده و بر روی ترکیبات عسل تاثیر منفی بگذارد. بهتر است عسل را درون ظروف شیشه ای، سفالی یا لعابی نگهداری کنید.

در این مطلب دانستیم که ماندگاری عسل طبیعی چقدر است؛ اکنون شما می توانید بعد از خریداری عسل طبیعی با روش های درست از آن نگهداری کنید و طی دوره ای نسبتا طولانی آن را مورد استفاده قرار دهید.  بهره مندی از خواص عسل، می تواند سلامت بدن را تامین نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *